Contact

Hoogste punt op de agenda: internetveiligheid

internetcriminaliteit internetveiligheid

De internetveiligheid van het midden- en kleinbedrijf is niet goed op orde. Eén op de vijf ondernemers is al slachtoffer geworden van internetcriminelen. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid roept het Nederlandse bedrijfsleven om digitaal weerbaarder te worden en internetveiligheid als hoogste punt op de agenda te plaatsen.

Volgens de minister moet er veel meer gedaan worden om internetcriminelen buiten de digitale bedrijfsprocessen te houden. ‘Er hoeft maar één medewerker op een verkeerde link te klikken en het bedrijf ligt stil. Met grote financiële schade en een deuk in de reputatie tot gevolg’, aldus de minister.

Alleen al in 2018 hebben internetcriminelen al bij ruim de helft van de kleine bedrijven geprobeerd geld of gegevens buit te maken, zo blijkt uit het Cybersecurity bewustzijnsonderzoek van Alert Online.

Voorkom internetcriminaliteit

Daarom worden in oktober tijdens de Week van de Veiligheid en de Europese Cybersecurity maand tal van activiteiten georganiseerd om het niveau van cybersecurity, oftewel internetveiligheid, flink op te krikken.
Overal in het land kan men deelnemen aan activiteiten die ondernemers helpen het risico te verkleinen om slachtoffer te worden van internetcriminaliteit, zoals de gratis Training Cybercrime. Tevens kunnen ondernemers gratis de Cyber Risico Scan laten uitvoeren.

XIXO & internetveiligheid

Hebt u vragen of wilt weten hoe XIXO kan bijdragen aan uw internetveiligheid? Vraag het aan accountmanager Tonny Westbroek.