Contact

XIXO heeft de ISO certificering weer geregeld

xixo iso certificering geregeld

XIXO heeft de ISO certificering voor de ISO-standaarden 27001 en 9001 glansrijk doorstaan. Deze zijn met drie jaar verlengd tot 15 april 2022. Voor de ISO-standaard 14001 is de jaarlijkse audit uitgevoerd, eveneens met succes. Dat is zojuist bevestigd door DEKRA, de onafhankelijke expertiseorganisatie op het gebied van testen, inspecteren en certificeren.

Kwaliteit, veiligheid, en duurzaamheid. Dat is waar de mensen van XIXO voor staan. Er is onafhankelijk vastgesteld door DEKRA dat de aandacht voor deze onderwerpen niet is verslapt, sinds de certificaten werden behaald. Waar XIXO voor staat is wat XIXO levert.

ISO 27001

Gevoelige informatie goed beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en bewerking. Wie de ISO certificering doorloopt en aan ISO 27001 voldoet, heeft bewezen voldoende voorzorgsmaatregelen te nemen. ‘Hackers proberen op creatieve manieren ICT-systemen binnen te dringen. Wij zorgen dat ze buiten de deur blijven’, vertelt accountmanager Rey Benamar.

ISO 27001

‘We volgen de actuele ontwikkelingen nauwgezet en springen hierop in wanneer we ICT-systemen inrichten en de modernste standaarden voor ICT-beveiliging toepassen. De informatie van onze klanten is hun privé, en dat houden we zo.’

ISO 9001

XIXO wil als bedrijf, als één team, zijn dienstverlening goed, consequent en consistent uitvoeren. Of je nu medewerker A of medewerker B van XIXO spreekt, dat maakt dan niet uit. ‘We stelden onszelf de vraag “Hoe regelen we dit?” en het antwoord daarop was de ISO certificering voor de ISO-standaard 9001’, vertelt projectmanager Martin Udo.

ISO 9001

‘Daarmee bewijst XIXO dat wij doen wat we zeggen, door te zeggen wat we doen. ISO 9001 is onze leidraad voor kwaliteitsmanagement. Hieraan moet ons werk minimaal voldoen. Elke medewerker van XIXO kent deze maatstaf, zodat we allemaal ons werk op dezelfde manier en hetzelfde niveau uitvoeren.’

ISO 14001

Duurzame ICT leveren en zorg dragen voor een duurzame bedrijfsvoering. ‘We hebben maar één planeet en daar moeten we zuinig op zijn. Dus zorgen we er minimaal voor dat onze servers in de cloud op groene stroom draaien op basis van windenergie. En als we zoiets doen, dan doen we dat ook echt groen. Dus volgens de hoogste internationale standaard die er bestaat. De ISO certificering bewijst dat’, vertelt senior accountmanager Tonny Westbroek.

ISO 14001

‘Voor klanten is de cloud ook een heel mooi iets om milieuvriendelijk bezig te zijn. In plaats van dat iedere klant zijn eigen servers en firewall regelt en zijn eigen energie gebruikt, voorzien wij alle klanten van 1 superfirewall die betere bescherming biedt en minder energie verbruikt. Dat is groene, veilige en bereikbare ICT.’

Meer weten over over de ISO certificering?

•    Bekijk onze certificaten op: xixo.nl/certificering.
•    Bekijk de inhoud van de ISO-standaarden op: www.iso.org
•    Stel uw vraag over duurzame en kwalitatieve ICT aan Tonny Westbroek.
•    Stel uw vraag over veilige ICT aan Rey Benamar.