Contact

Jacco Remeeus, energieke account manager bij XIXO

Jacco Remeeus

Sinds november 2019 is XIXO een account manager rijker. Jacco Remeeus is een doorgewinterde IT-expert met gespecialiseerde kennis op het gebied van cyber security. In een kort gesprek met Jacco en collega Tonny Westbroek maken we kennis. 

Jacco, vertel eerst even wat over jezelf?

‘Man, 44, wonend met vrouw en twee kinderen in Maarsbergen. Ik zit al 20 jaar in het IT-vak en ben een account manager in hart en nieren. Ik ben er indertijd als jonge vent ingerold en heb het vak geleerd op de werkvloer. Ooit begonnen in de IBM-wereld en daar later ook in doorgegroeid: van grote server-oplossingen, via IT-opleidingen naar specialisatie op het gebied van cyber security.

Alles bij elkaar een prima match met XIXO.’

Waarom XIXO?

‘Om te beginnen vind ik de markt waarin XIXO actief is – MKB-ondernemingen, gemeentes en instellingen – erg interessant. Dat is omdat daar grote behoefte is aan een IT-partner die niet alleen installeert, maar ook meedenkt, flexibel is en een visie heeft op wat ze doen. Goed advies is minstens zo belangrijk, want het probleem waarvoor we worden gevraagd, grijpt vaak nét iets dieper in dan je zou denken. Dat betekent dat je echt langdurig betrokken moet zijn en de organisatie rondom de IT goed moet snappen. Dat maakt dit boeiend.

Verder merk ik dat hier duidelijke afspraken zijn over wie wat doet: als account manager is het mijn belangrijkste taak XIXO voor het voetlicht te krijgen en deuren open te krijgen bij klanten waar we kunnen laten zien wat we kunnen. Afspraken maken, daar ben je voor – maar dan wel op de goede manier. Het is mijn taak de vraag van de klant goed te begrijpen met alle aspecten die daarbij horen, vooral op het vlak van de bedrijfsvoering. Dat zijn niet per se technische gesprekken, want daar hebben we onze consultants en project managers voor.

Ten slotte is XIXO een fijne club mensen. Na een paar dagen leek het alsof ik hier al een half jaar rondliep. Er is een persoonlijke, warme sfeer met aandacht voor elkaar. En dit gevoel wil ik meenemen naar buiten. Want zoals we met elkaar omgaan, behandelen we ook onze klanten.’

Tonny: waar was XIXO naar op zoek?

Tonny: ‘We hebben als bedrijf in de loop van bijna 20 jaar een enorme expertise opgebouwd bij allerlei bedrijven en gemeenten. We leggen de lat dus hoog. XIXO is een organisatie van pure ervaren IT-professionals en we wilden iemand die vanaf dag 1 kon meedraaien.

We zochten een doorgewinterde account manager met aantoonbare kennis binnen IT-wereld. Iemand die direct op het goede niveau met klanten kan praten. Jacco loopt al 20 jaar mee en heeft zoveel ervaring dat hij direct kon beginnen.

Bovendien heeft hij een achtergrond in de cyber security. Security is natuurlijk één van de grote issues in de moderne IT en binnen XIXO maken we hier een speerpunt van. Met Jacco hebben we iemand in huis gehaald die hier veel kan betekenen: voor ons én onze klanten.

En: Jacco past als mens prima bij de cultuur van XIXO. Hij is een aanpakker, een echte sales-jongen, gedreven en energiek.

Jacco: wat ga je de komende tijd doen?

‘Voor nu: eerst even inwerken, en dan lekker aan de slag! Ik heb er zin in.’

Jacco is te bereiken via  06 13 139 594 en jacco.remeeus@xixo.nl.