Contact

Virtualisatie

iStock_00003_Small11

Naarmate organisaties complexer worden, medewerkers op allerlei plaatsen en tijdstippen moeten kunnen werken en je snel moet kunnen reageren op ontwikkelingen, nemen de eisen die je stelt aan je ICT toe. Het moet efficiënter en flexibeler en als het even kan met minder beheer én goedkoper. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar met virtualisatie is het mogelijk.

Wat is virtualisatie?

Bij virtualisatie worden fysieke servers opgedeeld in virtuele servers. Het opsplitsen van een fysieke server in een aantal virtuele levert onmiddellijk grote voordelen op. Je hebt minder hardware nodig en servers kunnen makkelijker worden ingericht, beheerd, verplaatst en beveiligd. Hierdoor kun je je ICT-middelen efficiënter en flexibeler inzetten. Denk bijvoorbeeld aan het centraal beheren van je servers en het implementeren van desktop computers als een  service die centraal kan worden gemanaged. Ook bij het maken en beheren van back-ups en data-opslag profiteer je van virtualisatie. Kortom: door virtualisatie neemt de beschikbaarheid en bezettingsgraad van je gehele hardwarepark sterk toe en nemen aanschaf-, beheer- en onderhoudskosten fors af.

Voordelen van virtualisatie

  • Creëer extra ruimte, bespaar op energie en hardware door het terugbrengen van het aantal fysieke servers dat nodig is voor je bedrijfsvoering en dienstverlening (serverconsolidatie).
  • Stel de continuïteit van je bedrijf zeker door de uitstekende mogelijkheden voor disaster recovery van virtuele servers.
  • Virtualiseer bedrijfsapplicaties zoals Oracle, Exchange, SQL Server, Sharepoint en SAP en verbeter je prestaties door beter beheer, hogere snelheid, cloud-integratie en grotere flexibiliteit.
  • Gebruik op beleid gebaseerde automatisering en garandeer prestaties met een interventieloze infrastructuur.

Virtualisatie-oplossingen

Er zijn ruwweg vier soorten virtualisatie-oplossingen. XIXO heeft kennis en ervaring voor al deze oplossingen in huis:

  • Servervirtualisatie
  • Desktopvirtualisatie
  • Storagevirtualisatie
  • Applicatievirtualisatie

Kennis en ervaring met virtualisatie

Virtualisatie is vanaf het allereerste begin een kernactiviteit geweest van XIXO, waardoor we inmiddels grote ervaring hebben opgebouwd. XIXO kan je ondersteunen bij al je vragen met server-, applicatie- en storagevirtualisatie. Van strategisch advies en migratie tot implementatie en beheer. Wij kunnen deze technologie professioneel toepassen, zodat je de beste oplossing krijgt die bij jou past.

Ook profiteren van de voordelen van virtualisatie?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn van virtualisatie voor jouw organisatie? Neem contact op met de XIXO-specialisten voor een vrijblijvend gesprek. Bel ons via 030-72 10 625 of stuur jouw vraag naar info@xixo.nl.