Contact

Kraaijvanger Architects

kraaijvanger-logo-black (from orig eps)

Kraaijvanger Architects is een architectenbureau uit Rotterdam. Meer dan 90 jaar geleden begonnen in een timmermanswerkplaats is het bureau groot geworden tijdens de wederopbouw en specialiseerde het zich eerst in corporate architectuur. Sinds de jaren negentig legt Kraaijvanger zich toe op maatschappelijk betrokken architectuur. Op omgevingen die mensen raken: openbare gebouwen, publieke interieurs en stedelijke ruimtes. Waar mensen werken, leren en genieten.

Het ICT-netwerk van Kraaijvanger was verouderd en voldeed niet meer aan de wensen en eisen van de huidige tijd qua prestaties, veiligheid en flexibiliteit Dat leidde tot teruglopende performance, oplopende kosten en steeds meer druk op het beheer. Om klaar te zijn voor toekomstige ontwikkelingen, moest het netwerk worden vernieuwd.

Na een grondige analyse van de bestaande infrastructuur maakte XIXO een technisch ontwerp dat was afgestemd op de wensen van Kraaijvanger. Op basis daarvan werd een nieuw architectuur- en designontwerp gemaakt en geïmplementeerd. Er werd een nieuwe high availability-serveromgeving ingericht waarmee Kraaijvanger er voor de komende jaren weer tegen kan.