Contact

NedSense NedGraphics

logo NedGraphics

NedSense NedGraphics ontwikkelt software voor de kleding- en home interieur-industrie en heeft wereldwijd 12 kantoren. De software van Nedgraphics wordt gebruikt door mode- en interieurontwerpers voor onder meer patronen en dessins voor kleding en vloerbedekking, presentaties en storyboards.

NedGraphics had een hoofdkantoor in Vianen met tientallen fysieke servers. Het goed functioneren van deze servers met een zo hoog mogelijke uptime is essentieel voor het bedrijf. De oude fysieke servers leverden een verhoogd risico op onderbrekingen.

Toen het bedrijf ging vehuizen naar De Bilt was daarom de tijd gekomen om deze servers te virtualiseren. Dat levert grote voordelen op voor de gebruikte hardware, stroom, installatie van updates, beveiliging, de locatieonafhankelijke toegang tot de centrale server en het beheer.

Voor NedGraphics heeft XIXO in het nieuwe hoofdkantoor een nieuwe High Availability server-omgeving ingericht en alle fysieke servers gevirtualiseerd. Door het combineren van meerdere servers is het bedrijf hiermee gegarandeerd van een ononderbroken service en horen storingen tot het verleden. Verder kunnen ze nu gebruikmaken van alle voordelen van virtualisatie.