Contact

Microsoft: ‘Gebruik geen Internet Explorer meer’

Microsoft Internet Explorer

Het wordt de hoogste tijd om van Internet Explorer (IE) af te stappen’, schrijft Chris Jackson in een blog op Microsoft online Tech Community. Bedrijven die nu geen aanstalten maken om over te stappen op een nieuwere browser kunnen “sneller dan je denkt” in de problemen komen, zo waarschuwt de Microsoft medewerker.

Microsoft merkt dat nog veel bedrijven vasthouden aan Internet Explorer, omdat het een eenvoudige oplossing zou zijn voor de bedrijfssystemen. Volgens Jackson is de uiterste houdbaarheidsdatum van deze manier van werken nu toch echt wel verstreken, omdat de “Technical debt’’ aanzienlijk wordt.

Technical debt is een metafoor voor een manier van werken waarbij oplossingen worden gekozen die op de korte termijn voordelig (lijken te) zijn, maar op de langere termijn extra werk en daarmee ook extra kosten met zich meebrengen.

Daarom geeft Jackson nu aan “Genoeg is genoeg”.

De browser Internet Explorer is zwaar verouderd ondersteunt niet de nieuwste webstandaarden Ontwikkelaars testen volgens Jackson hun nieuwe applicaties ook nauwelijks meer op Internet Explorer, wat betekent dat het steeds vaker zal voorkomen dat applicaties niet werken.

Volgens Jackson is het dan ook de hoogste tijd voor bedrijven om Internet Explorer vaarwel te zeggen en over te stappen op een moderne browser, zoals Microsoft Edge.

Meer weten?

  • Lees Chris Jackson zijn blog op Microsoft Tech Community.
  • Vraag het XIXO senior consultant Peter Jonkers.